Zlatá Praha

Praha je nejen stověžatá, ale i zlatá. V prvním ročníku Mistrovství evropských měst v rapid šachu triumfovala družstva naší metropole. Šampionátu se zúčastnily tři desítky měst, mimo jiné Athény, Londýn, Stockholm či Istanbul.

V hlavním turnaji reprezentovalo Prahu velmistrovské trio Sergej Movsesjan, Max Rodshtein a Thai Dai Van Nguyen, doplněné o talentovaného čtrnáctiletého Jáchyma Němce, a tento tým suverénně zvítězil. Z devíti zápasů osmkrát vyhrál a jednou remizoval. Kromě hlavního turnaje získala Praha zlaté medaile i v seniorské kategorii díky družstvu ve složení velmistr Vlastimil Jansa a mistři Josef Přibyl, Daniel Šorm a Vasil Tričkov.

Kompletní výsledky, jednotlivé partie a fotografie i videa si můžete prohlédnout na facebookovém profilu Chess Café – Tady se hrají šachy.

Šampionát pořádala Evropská šachová unie hybridním způsobem. Týmy každého města hrály z jednoho sálu a s ostatními městy byly spojené přes internet. Pražská družstva hrála z hotelu Don Giovanni a potvrdilo se tak, že když chtějí šachisté něco v Praze uspořádat, chodí za majitelem největší české hotelové sítě Czech Inn Hotels Jaroslavem Svobodou. Jestliže Mozart říkával Moji Pražané mi rozumějí, může Jaroslav Svoboda říkat: Moji šachisté mi rozumějí.

Mistrovství evropských měst v Donu Giovannim prakticky navázalo na extraligové zápasy, které v tomto pražském hotelu hrává 1. Novoborský ŠK, aktuální kluboví mistři Evropy. A další velká šachová akce se v hotelu Don Giovanni bude konat na konci června – tradiční Pražský mezinárodní šachový festival.

PAVEL MATOCHA

S pražskými věžemi nelze rošovat – úvodní  FOTO Z REKLAMY PRAGUE CITY TOURISM 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*