Tipy na vánoční dárky

Potěší? Skleněné karafy ve tvaru šachového krále nebo knihy nejlepšího českého šachisty Davida Navary jsou snadno dostupné ve specializovaných e-shopech.

Chcete-li své blízké potěšit šachovým dárkem, mohou vám být restrikce jedno, protože ty snadno nakoupíte přes internet. V dnešní rubrice vám nabídneme tipy od prověřených a důvěryhodných dodavatelů.

Začněme klasikou klasik, a sice šachovými figurkami. Tradiční a nejhezčí jsou figurky česká klubovka, jejichž tvar na konci předminulého století navrhl Bohuslav Schnirch, jeden z největších sochařů té doby. Schnirchovy trigy zdobí Národní divadlo a jeho figurky jsou klasikou českých šachových klubů. Můžete si je koupit na Eshop.šachy.cz, který nabízí také například třeba v hezkém dárkovém balení společně sadu na víno a na šachy či šachový software od firmy ChessBase.

Rozsáhlou nabídku šachových souprav a hodin, včetně elektronických šachovnic DGT a šachových počítačů DGT, najdete v obchodě na webu Sachy.net.

Z hlediska elektronických souprav, které lze připojit na internet, jde o nejrozsáhlejší nabídku na českém trhu, a navíc majitel obchodu společnost DGT v České republice již dvě desetiletí zastupuje, a má tak i široké zkušenosti s jejich zapojováním a provozem.

Po šachové knize se podívejte na web Pražské šachové společnosti (Praguechess.cz), která šachové knihy vydává již skoro dvacet let. Největším bestsellerem tohoto nakladatelství je dvoudílný opus nejlepšího českého šachisty Davida Navary – Můj šachový svět a Můj světový šach. Obsahují perfektně komentované nejzajímavější Navarovy partie, také jeho texty o turnajích, na kterých hrál, i o životě. Obě knihy si navíc můžete koupit i ve speciální limitované edici, číslované a vázané v imitaci kůže.

Z produkce Pražské šachové společnosti stojí za pozornost také další knihy, jako třeba Tichý mat (sbírka kresleného humoru na šachové téma) nebo historické pojednání Karel Opočenský – První český šachový profesionál, na němž se autorsky podílely i legendy českého šachu Vlastimil Hort a Lubomír Kaválek. A kromě knih třeba ještě velká skleněná karafa ve tvaru šachového krále.

Řadu kvalitních knih vydalo i nakladatelství ŠACHinfo, jehož vlajkovou lodí je kompletní dvanáctisvazková série Garriho Kasparova Moji velcí předchůdci (pět dílů), Nelítostných boj (čtyři díly) a Moje šachová kariéra (tři díly). Spolu s dalšími tituly si je můžete objednat na webu Koršach.cz.

Fanshop na internetu má i Šachový svaz ČR (Chess.cz), kde si lze vybrat a objednat trička a mikiny s šachovou tematikou nebo šachový hrníček či šachový polštář.

PAVEL MATOCHA

KDE NAKOUPIT

■ eshop.sachy.cz

■ sachy.net

■ praguechess.cz

■ korsach.cz

■ chess.cz

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*