Dobrý sex je jako dobrá šachová partie

LONDÝN/PRAHA Úctyhodná historie zápasů o šachového mistra světa začala na konci 19. století, kdy se světovým šampionem stal pražský rodák Wilhelm Steinitz. Nyní v Londýně vrcholí zápas, ve kterém šestnáctý mistr světa šachové historie Magnus Carlsen obhajuje svůj trůn proti americkému vyzyvateli Fabianu Caruanovi, a přestože je stav po jedenácti partiích stále vyrovnaný, stávající šampion má ve druhé polovině zápasu až nečekané potíže držet černé figury.

Ve dvanácté partii bude mít výhodu bílých figur, tedy výhodu prvního tahu, vyzyvatel a celý šachový svět s napětím očekává, jestli se Carlsen opět odváží k sicilské obraně.

Když pořadatelé před několika měsíci zveřejnili oficiální logo šampionátu, vyvolali u puritánštěji laděných šachistů vlnu pohoršení. Graficky hezky vyvedený motiv totiž odkazuje více než k souboji titánů ke kámasútře. Těsně před začátkem londýnského MS se pak ukázal smysl tohoto loga a řekněme rovnou, že u těch pohoršených si pořadatelé svoji pověst nevylepšili.

Společně se společností Pure app, která provozuje onlinovou erotickou seznamku, představila společnost World Chess aplikaci Mates, která má specificky šachistům usnadňovat rychlé nalezení partnera či partnerky pro hru. O jakou hru půjde, může zůstat v seriozních novinách nevyřčené.

Zakladatel společnosti Pure app Roman Sidorenko při uvádění aplikace Mates řekl: „Dobrý sex má mnoho společného s dobrou šachovou partií: je v nich vášeň, napětí, nejistota a vzrušení. A v obou případech nikdo nechce dlouho čekat, než druhá osoba udělá další tah. Společně s World Chess jsme vytvořili aplikaci, která lidem umožní být více spontánními ve svých touhách. Proto omezuje dobu konverzace s nově nalezeným partnerem na maximálně jednu hodinu – čím méně času promrháte konverzací, tím více ho budete mít na hraní.“

Pokud byste se tedy nemohli dočkat poslední partie klasickým tempem, která začíná dnes v 16 hodin, můžete mezitím vyzkoušet aplikaci Mates. Skončí-li remízou i tato dvanáctá partie, bude se rozhodovat ve středu v tie-breaku v partiích s výrazně zkráceným časem.

Pavel Matocha

Nápadně podobná loga šachového MS (vlevo) a seznamky FOTO WORLD CHESS

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*