Vítězem Velikonočního šachového turnaje v Horní Lhotě IM Milan Babula před Zdeňkem Hábou a Stanislavem Juříčkem

V sobotu 24. 3. 2018 se v Horní Lhotě uskutečnil již 4. ročník mezinárodního Velikonočního turnaje v rapid šachu. Při pohledu na turnajovou startovní listinu mě blesklo hlavou, že to nebude jen tak obyčejný šachový turnaj, na který jsme bývali v Horní Lhotě zvyklí, ale že se zcela určitě bude jednat o šachový svátek. Není divu, protože se na turnaj přihlásili hráči zvučných jmen jako např. IM Milan Babula z Vlčnova , Zdeněk Hába z Mahrly Praha nebo také Stanislav Juříček ze Zbrojovky Vsetín. Nesmím však opomenout ani Bronislava Pálku, Milana Jančeka, Stanislava Javoru, Jirku Častulíka či Vladimíra Hrabovského. Celkový počet hráčů se ustálil na 26ti. Zároveň se hrál i turnaj pro mládež. Z našeho klubu se spolu se mnou zúčastnil i Jindřich Kuechler a Jiří Holub, který nastoupil v žákovském turnaji a vybojoval skvělé druhé místo. Po prvních odehraných kolech bylo jasné, že o vítězství se podělí někdo z trojice Babula, Hába, Juříček. Všichni tři hráli skvěle. Na mé hře bylo vidět, že nejsem moc vyhraný. Zadarmo jsem nechal figuru jak v partii s Milanem Jančekem, tak i s Jirkou Častulíkem. Jako bonus jsem však pokládal poslední kolo na druhé šachovnici proti Zdeňku Hábovi z Mahrly Praha. I když bylo téměř jasné, že se musím spokojit se 4,5 body, které jsem doposud uhrál, ale i přesto jsem odehrál na své poměry zajímavou partii. Ostatně posuďte sami

Roman Hlavička 1669 – Zdeněk Hába 2175 0:1 pgn

Velmi dobře bojoval i Jindřich Kuechler, ale i u Jindry stejně jako u mě, se prokázala turnajová nevyhranost – nicméně čtyři body se počítaji. Jako překvapení turnaje bych označil Josefa Holbu z Brumova. Hrál velmi dobré šachy a i když jsem ho porazil, byl to on kdo udával tempo v naší partii a nebýt jeho chybné výměny jezdce v závěru, tak bych asi v této partii tahal za kratší konec. A ještě bych vyzdvihl sympatický výkon Milana Petráše ze Slavičína, který v celkovém součtu získal 6 bodů. Milan Janček, Bronislav Pálka a Jirka Častulík  asi čekali o nějaký ten bodík více, ale jelikož všichni tři jsou velmi kvalitní hráči, tak se jim to určitě povede někdy příště. To samé platí i pro Vladimíra Hrabovského i když ten v podstatě rozhodl o vítězi turnaje, když s ním ztratil půl bodík Zdeněk Hába. IM Milan Babula si tak mohl nadělit dárek v podobě prvního místa ke svým sobotním narozeninám!

Co dodat závěrem. Všechno naprosto předčilo mé očekávání. Organizátorům se turnaj opravdu povedl a patří jim velký dík. Miroslav Procházka, Jurij Goša, Lubomír Žáček a Aleš Hanus odvedli opravdu skvělou práci. Vše bylo zajištěno včetně oběda a skvělých buchet, kterými nás zásobovala paní Procházková. Již teď se těšíme na pátý ročník Velikončního turnaje. 

Ve fotogalerii naleznete fotky z celého turnaje.

    

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*