Navara a spol. se utkají online o české tituly v bleskovém šachu

Šachisté včetně české jedničky Davida Navary se v sobotu utkají online o domácí titul v bleskové hře. Do otevřeného šampionátu na virtuálních šachovnicích na herně chess.com se zatím přihlásilo na 270 hráčů a zúčastní se i další čeští velmistři jako Vlastimil Babula, Zbyněk Hráček či Vojtěch Plát, který byl iniciátorem turnaje. Představí se také česká ženská jednička Joanna Worek.

„Účast na online šampionátu jsem zvažoval a nejprve si nebyl jistý, jestli je to pro mne vhodné. Vždycky si říkám, jak bude ošetřena regulérnost, když rozhodčí takto na dálku nemá možnost zasáhnout ohledně počítačové nápovědy,“ uvedl Navara v tiskové zprávě Šachového svazu ČR.

Jak uvedl svazový předseda Martin Petr, herna je na případné podvodníky dobře připravena. „Výsledky se oznamují do dvou dnů po skončení turnaje, a to až po nezávislé anti-cheatingové kontrole partií. Tu provádí provozovatel serveru pomocí speciálního softwaru,“ konstatoval Petr.

Turnaj začne v sobotu v 18:00 a je otevřený pro všechny členy svazu. Hrát se bude na 13 kol. Vítěz získá odměnu 7500 korun z celkové dotace 36.500 korun.

zdroj sport.cz

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*