ŠO SK Pozlovice-SK Zlín Malenovice B 4 : 1 zlínský regionální přebor

Na dnešní šachové utkání, které nabídlo přímý souboj o první místo ve zlínském regionálním přeboru, jsme horko těžko dávali dohromady sestavu našeho týmu.Jednu chvíli jsme na tom byli až tak špatně, že jsme požádali o přeložení utkání na jiný termín. To se však z důvodu nabitého šachového kalendáře hostujících hráčů nemohlo přeložit. V první chvíli jsme nepochopili to, že soupeř nesouhlasí s přeložením utkání, ale po dnešní debatě je nám vše jasné a jsme rádi, že se nám podařilo „slepit sestavu“ a zápas se uskutečnil. Do bojů dnes poprvé nastoupil i Zbyněk Kudera, od kterého jsme samozřejmě čekali bodový zisk. Nemohou také opomenout velkou premiéru našeho nadějného mladíka Vojtěcha Bednaříka, který i když prohrál podal velmi bojovný výkon a musíme ho moc pochválit. Začal bych ale pěkně od začátku. 

Utkání bylo zahájeno v přátelské atmosféře. Jen jsem očekával, že soupeř dorazí i s Patrikem Richvalským či Michalem Černým, kteří jsou podle mě vycházející hvězdy malenovického týmu. V úvodu byl zápas velmi vyrovnaný. Partie na čtvrté a páté šachovnici však probíhaly ve větším kvapíku. Vojta ztratil kvalitu a měl i o nějakého pěšáka méně, zatímco René, v letošní sezoně náš nejlepší hráč, zvolil delší cestu k matu. Obě partie byly záhy u konce a  to bylo 1:1. Dál se bojovalo na prvních třech šachovnicích. Ukázalo se, že zvítězila zkušenost a jak Mirek Krajíček, tak i Zbyněk Kudera své partie vyhráli. Tudíž jsme vedli 3:1. Za těchto okolností přišla ode mě nabídka remízy, kterou však Radek Hobza nepřijal. Naše pozice byla dost vyrovnaná, Radek Hobza se však dostal do potíží, protože po odvážném manévru věže ztrácí kvalitu a tím i partii. 

Roman Hlavička – Radek Hobza 1:0 pgn

Miroslav Krajíček – Pavel Drábek anylýza chess.com pgn

Nemohu nezmínit velkou zásluhu pana Tomka, Gergely a ostatních, kteří již několik let poctivě trénují v Malenovicích nové talentované „pionýry“. U nás to je Mirek Krajíček, kterém také patří velký dík. To samé platí pro pana Svitáka a Milana Jančeka ve Slavičíně či pana Bistrého, Radima Orsáka a Martina Haboně pro Val. Klobouky. Nemohou opomenout také Jirku Častulíka z Brumova a Mirka Kociana ze Zlína.  Nicméně si myslím, že mládež z Malenovic jednoznačně patří k nejlepším, co může náš kraj nabídnout. 

I když malenovická záloha dnes s námi celkem jednoznačně prohrála, tak jsme mohli vidět velmi zajímavé partie a těšíme se na poslední zápas zlínského regionálního přeboru  v Brumově v neděli 18. 2. 2018. 

Ve fotogalerii naleznete více fotografii z dnešního zápasu.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*