Pět způsobů jak se zlepšit v šachu v roce 2018

Na začátku kalendářního roku 2018 si každý dává různá předsevzetí včetně těch šachových. Nastavení cílů pro rok 2018 je dobrý způsob, jak se zlepšit v šachu, teorii a užít si radost ze hry. Samozřejmě asi nebudeme tak dobří jako je třeba Bobby Fischer, ale můžeme se přece jen o něco zlepšit, třeba tím že budeme hrát šachy online na chess.com, či na jiných webech. 

Zde je 5 způsobů jak se v tomto roce zlepšit v šachu:

1.Neustále opakujte

 Hraji šachy už více než třicet let, ale stále si uvědomuji, že neumím zahrát základní koncovku. Nebo pokazím zahájení, které hraji už několik let. Tato skutečnost mi dochází hlavně při sledování youtube kanálu Robert a Petr šachy. Tam je jasně vidět, že opakování je matka moudrosti. Další skvělý web, ze kterého lze čerpat a opakovat si různé šachové zásady, je chess.com.

2.Dívejte se na šachové videolekce

Nezáleží na to jestli sledujete video lekce na chess.com nebo na podle mě nejlepším šachovém youtube kanálu v ČR Robert a Petr šachy. Klíčová věc je ta, že se určitě zlepšíte aniž byste udělali jediný tah na šachovnici !!!

3.Zdokonalte a zlepšete svou šachovou vizi.

Studie ukazují, že pochopit pozici, utvořit si správný plán hry a navíc mít perfektní postřeh, je jeden z  klíčů k šachovému mistrovství. Třeba na webu chess.com je velmi skvělý pomocník na trenénink postřehu „new vision traniner“.

4. Sledujte a učte se od těch nejlepších šachistů na světě

 

Jestliže sledujete nejlepší světové šachisty, naučíte se novým myšlenkám, taktice a strategii. Je to velká deviza, která Vám zaručí zlepšení Vaší šachové výkonnosti.

5. Hrajte více šachy 

Praxe a zkušenosti jsou nejlepším učitelem. Když hrajete třeba na chess.com online šachovou partii, tak po skončení je tato partie podrobně analyzována, což nás samozřejmě upozorní na naše chyby a nedostatky. Tudíž hraním šachových partií ať už na webu nebo v šachovém klubu neustále zlepšujeme  naši šachovou sílu a  výkonnost.

A jaké je Vaše novoroční šachové předsevzetí do roku 2018?

 

Přeložil a upravil Roman Hlavička

zdroj: www.chess.com, Robert a Petr šachy  

 

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*