krajská soutěž východ Slavičín – Val. Klobouky 6:2

DSCN9737
Ludvík Procházka a René Lekeš. Josef Sviták a Milan Janček

V dnešním devátem kolem zlínské krajské šachové soutěže východ jsme odehráli za celek Val. Klobouk derby ve Slavičíně. Dnešní zápas byl pro nás velmi důležitý a vzhledem k nepříznivému vývoji a několika smolným zápasům téměř existenční. V zápase jsme postrádali Radima Orsáka a Mirka Krajíčka. Nicméně odhodlání bylo velké, věřili jsme, že můžeme ve Slavičíně překvapit. Jelikož se všichni velmi dobře známe, tak zápas začal v pohodové atmosféře. Předpokládal jsem, že bych mohl narazit na Milana Jančeka, který má v letošní sezoně velmi dobrou fazonu. Začneme však pěkně od začátku.

Nejprve smolně dohrál Martin Haboň, který přehlédl taktický manévr a poté byl donucen kapitulovat. Zanedlouho na první šachovnici remizuje Petr Jakubál, který vždy hraje solidně a podává na prvních dvou šachovnicích velmi dobré a stabilní výkony. Ostatně jinak tomu nebylo ani dnes. Po ukončení úvodních partií pokračoval celý zápas v bojovném duchu. Nicméně jako druhý prohrál po velmi bojovném výkonu Vojta Fojtů s Pavlem Křekem, kterého považuji za jednoho z nejsilnějších hráčů Slavičína. Bohužel jsme již prohrávali 2,5 : 0,5. Mezitím Kamil Dostálek na osmé šachovnici vyměnil věž za dvě lehké figury a svého soupeře tlačil, také Renda Lekeš hrál s Ludvíkem Procházkou vyrovnanou partii, byť s pěšcem méně. Ladislav Zůbek s panem Svitákem rozehráli sicilku a domnívám se, že po tahu d5 stál Laďa trošku lépe, ale možná je to jen můj subjektivní pocit. Milan Janček začal partii se mnou tahem d6, který jsem vůbec nečekal, spíše jsem počítal s e6. Podle mého názoru velmi defenzivní tah d6 způsobil fakt, že jsem měl v partii mírně navrch. Jelikož Ladislav Zůbek nabídl panu Josefu Svitákovi remízu, kterou přijal a téměř současně prohrál jak René Lekeš, tak i Kamil Dostálek ( který mě však v partii výhodu a mohl vyhrát, ale špatně uhnul věží, pozice se zhroutila a prohrál ), tak jsem nabídnul remízu, kterou Milan přijal. Při analýze mi počítač ukázal, že mám + 0,37 až + 0,56. Můžete sami posoudit v níže uvedené partii ve formátu pgn / bohužel ostatní partie zatím nemám /

Roman Hlavicka 1698 – Milan Jancek 1839  ½–½  pgn

Jako poslední remizoval pan Jaromír Bistrý, který je v této sezoně našim nejlepším hráčem. Co dodat na závěr. Záchrana bude už velmi těžká, ale naděje umírá naposled. Co se týká ostatních výsledků, tak bych dal palec nahoru Zlínu „C“, který se nevídaně rozjel a už je na třetí pozici. Naopak palec dolů bych dal Brumovu. Jejich vysoká prohra 7:1 mě velmi překvapila, Nicméně se 14ti body si to mohou už dovolit. Přeji všem hezký a pohodový týden.

 

2017-02-26 23_10_53-Databáze ŠSČR - pořadí - Poskytovatel aplikace Internet Explorer_ Anvisgroup

2017-02-26 23_12_10-Databáze ŠSČR - výsledky na šachovnicích - Poskytovatel aplikace Internet Explor

DSCN9740

DSCN9739

DSCN9738

DSCN9737

DSCN9736

DSCN9735

DSCN9734

DSCN9733

DSCN9732

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*