Zlato pro Vojtu Pláta a Joannu Worek

Česká republika zná své přeborníky v šachu pro rok 2016! V otevřeném mistrovství ČR se nejlépe dařilo Vojtěchu Plátovi, který jako jediný získal 7 bodů a kromě titulu si z Ostravy odvezl i velmistrovskou normu. Stříbro získal Štěpán Žilka a bronz Vítězslav Rašík. Nejlepší žena Joanna Worek proměnila ve zlato hned svoji první účast na přeboru. Na druhém a třetím místě skončily přebornice z let minulých – Tereza Rodshtein a Olga Sikorová.

Na titul si před posledním kolem mohlo dělat naději hned několik hráčů. Nejlépe na tom byl Tomáš Polák, který od začátku turnaje předváděl skvělé výkony a celou dobu se držel na špičce. Šest bodů měli i Vojtěch Plát a největší překvapení turnaje Radomír Caletka. S napjatou situací se bravurně vypořádal Vojtěch Plát, po pěkné poziční oběti kvality dokázal získat celý bod a spolu s ním i titul a první velmistrovskou normu. Plát je tak aktuálním držitelem domácích titulů v klasickém šachu, rapidu i bleskovém šachu. Skvělá série mladého mezinárodního mistra!

Jako nejlepší žena vstupovala do posledního kola první nasazená Joanna Worek, čekal na ni však bílými Peter Michalík. V souboji nováčku v českém drese získal Michalík brzy v zahájení pěšce, ve 23. tahu však přehlédnul taktické možnosti soupeřky, ztratil dámu a spolu s ní i partii. Worek tak získala celkem 5,5 bodu, což je o celý bod více než druhá Tereza Rodhstein i třetí Olga Sikorová.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*