Další rok sklářské nadvlády

Brněnským trojkolem skončila o tomto víkendu extraliga a i naprostá většina nižších soutěží družstev je již dohrána a rozhodnuta. Jaká byla letošní sezona?

Extralize brutálně dominoval Nový Bor, ještě výrazněji než v minulých letech. Novoborští přesvědčivě vyhráli všech jedenáct zápasů, před druhým Výstavištěm Lysá nad Labem a třetí Zikudou Turnov mají náskok až neuvěřitelných jedenácti bodů a již podesáté v řadě vyhráli nejvyšší domácí soutěž družstev.

Dokud bude mít 1. Novoborský ŠK ve svém týmu dva nejlepší české šachisty Navaru s Lázničkou a také sponzorsky naplněnou klubovou pokladnu, která mu umožňuje platit i nejlepšího polského velmistra Wojtaszka či indickou dvojku a trojku Harikrišnu se Sasikiranem, bude se v extralize i nadále bojovat jen o druhé místo.

Budeme-li počítat postupy jednotlivých týmů do vyšších soutěží, nejúspěšnějším českým klubem nejsou Novoborští (ti nepostoupili nikam), ale pražský GROP. Klub vedený Václavem Klausem ml. měl v letošních pražských soutěžích čtyři družstva a tři z nich vyhrála svoji třídu a postoupila do vyšší. Právě z utkání mezi GROP a USK Praha je dnešní první ukázka – dvě malé kombinace, které se povedly autorovi této rubriky.

Druhá partiová ukázka je z extraligy: z duelu Novoborských s Pardubicemi, které podle papírových předpokladů měly být hlavním soupeřem sklářských favoritů. Ale několik zápasů Pardubičtí zasklili a nakonec skončili až na šesté příčce.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*