7. kolo zlínské krajské šachové soutěže ŠO TJ Sokol Pozlovice – Fatra Slavia Napajedla „B“ 2,5 -5,5

MINOLTA DIGITAL CAMERA

V sedmém kole zlínské krajské šachové soutěže jsme přivítali na domácí půdě šachisty z Napajedel. Zápas se tentokrát odehrál v zasedací místnosti úřadu městyse Pozlovice. Soupeř se kterým jsme loni také prohráli 5,2 – 2,5 přijel krátce po půl deváté, takže po příchodu domácích hráčů mohl zápas začít. Utkání, ve kterém šlo v podstatě o šest bodů mělo pro nás obrovský význam a jelikož se pohybujeme na sestupových příčkách, potřebovali jsme bodovat. První skončila partie na páté šachovnici kdy remizoval Lubomír Žáček s Ladislavem Kolomazníkem.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Poté odremizoval na osmé šachovici i Jurij Goša, který nastoupil proti Liborovi Poláškovi a připsal si své první body v krajské soutěži. Velká gratulace!

MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA

Další partie skončila velmi rychle po úvodních dvou „plichtách“ na sedmé šachovnici. Kamil Dostálek nestačil na Václava Fridricha a když prohrál i Karel Vlach ve velmi bojovné partii s Miroslavem Kuncem, tak to s námi začalo být už velmi vážné. Navíc další prohra nás postihla na šesté šachovnici kdy Renda Lekeš v remízové pozici překročil čas a prohrál se Svatoplukem Blahynkou. Krátce se zastavím u mé partie s Romanen Sedláčkem. Hrála se sicilská a i když se zdálo ve střední hře, že bílý má výhodu a stojí lépe, po důkladnější analýze jsme dospěli k názoru, že pozice nebyla až tak jednoznačná.Ve 33. tahu se bílý dopustil velké nepřesnosti když přehlédl vazbu a přišel o pěšce a partii si defacto tímto prohrál. Viz. diagram2016-02-08 06_02_00-Board

Poté pozice určitě vyžadovala velkou obezřetnost.2016-02-08 06_03_02-Board

Ale také jsem mohl zvítězit už dříve, třeba po 36. De2 bylo jednoznačně lepší zahrát 36….Df4, ale i díky časové tísni jsem hrál 36….Dd4. Nicméně partie dospěla do koncovky a jak je vidět z níže uvedeného diagramu soupeři po tahu Db5+ nezbývá nic než dámu vzít a to ho odsuzuje k prohře, protože můj pěšec si dojde dřív do dámy!

2016-02-08 06_06_06-Board

I když se soupeř ještě všemožně snažil, tak už nic nepomohlo a partii prohrál. Další partii dohrál Mirek Krajíček, ale po slibně rozehraném zahájení i střední hře Mirek nedokázal využít této výhody a jeho soupeř Vlastislav Kozojed partii remizuje a tím zajistil hostům i celkovou výhru. viz. diagram2016-02-08 19_05_39-Kozojed - Krajicek, KS západ 2016 E38, 1_2

partie Kozojed – Krajíček pgn

Poslední partii mohl Zbyněk Kudera s Radimem Krejčiříkem remizovat, ale vzhledem k situaci na ostatních šachovnicích musel partii hrát a pokusit se vyhrát. Bohužel přišla nepřesnost tahem pěšce na c4 a tato nepřesnost vedla k pozdější prohře. I když se nám v tomto důležitém zápasu nepovedlo zvítězit, tak ještě neházíme flintu do žita a před posledními čtyřmi zápasy před námi stojí velký úkol. Musíme alespoň dvakrát bodovat.

MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA

2016-02-08 21_38_20-Databáze ŠSČR - výsledky na šachovnicích - Poskytovatel aplikace Internet Explor

Tabulka krajské soutěže po 7. kole

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*